| 000 | 01825nam a2200289 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 997 | 0 | 0 | _e2 |
| 008 | 251104s2025 sp ||||b |||| ||| ||glg d | ||
| 017 | _aC 1396-2025 | ||
| 020 | _a9788410250581 | ||
| 080 | _a94 | ||
| 080 | _a93 | ||
| 080 | _a63 | ||
| 100 |
_aPepe Carreiro _eaut _eill _97307 |
||
| 245 |
_aCando descubrimos o millo e as patacas _c/ Pepe Carreiro |
||
| 250 | _a1ª ed | ||
| 260 |
_aGalicia _b: Balanda _c, 2025 |
||
| 300 |
_a28 p _c; 28 cm _b: il. cor |
||
| 490 |
_aOs bolechas. Historia de Galicia _v; 16 |
||
| 505 | _aContén: 1. Cando andabamos polo monte --2. Cando domesticamos os animais e as plantas-- 3. Cando viviamos nos castros --4. Cando pelexamos coas lexións romanas-- 5. Cando fundamos un reino co pobo suevo -- 6. Cando viviamos na Idade Media --7. Cando inventamos o Camiño de Santiago--8. Cando construímos os mosteiros-- 9. Cando botamos os viquingos-- 10 Cando fixemos marabillas coas pedras--11Cando cantabamos cantigas--12 Cando comezamos a vivir nas cidades-- 13 Cando derrubamos os castelos --14 Cando viviamos na aldea --15 Cando pescabamos con barcos de vela--16 Cando descubrimos o millo e as patacas. | ||
| 520 | 3 | _aO millo e as patacas chegaron de América hai uns séculos, coas primeiras viaxes dos europeos a ese continente. Antes comíanse outras cousas. En Galicia non tardaron moito en comezar a cultivar o millo. As patacas, en cambio, non tiveron tan boa acollida. Eran horripilantes! Mais, co tempo, decatáronse de que enchían o bandullo e sabían moi ben! A chegada destes productos encheu as casas de fartura! | |
| 521 | _aPRI12 | ||
| 650 |
_aagricultura _xGalicia _94240 |
||
| 650 |
_aMuíños _xGalicia _9331403 |
||
| 651 |
_aGalicia _9331404 |
||
| 700 |
_aAbraham Carreiro _eill _96858 |
||
| 856 | _uhttps://consorcioeditorial.com/es/articles/35876 | ||