000 01825nam a2200289 i 4500
997 0 0 _e2
008 251104s2025 sp ||||b |||| ||| ||glg d
017 _aC 1396-2025
020 _a9788410250581
080 _a94
080 _a93
080 _a63
100 _aPepe Carreiro
_eaut
_eill
_97307
245 _aCando descubrimos o millo e as patacas
_c/ Pepe Carreiro
250 _a1ª ed
260 _aGalicia
_b: Balanda
_c, 2025
300 _a28 p
_c; 28 cm
_b: il. cor
490 _aOs bolechas. Historia de Galicia
_v; 16
505 _aContén: 1. Cando andabamos polo monte --2. Cando domesticamos os animais e as plantas-- 3. Cando viviamos nos castros --4. Cando pelexamos coas lexións romanas-- 5. Cando fundamos un reino co pobo suevo -- 6. Cando viviamos na Idade Media --7. Cando inventamos o Camiño de Santiago--8. Cando construímos os mosteiros-- 9. Cando botamos os viquingos-- 10 Cando fixemos marabillas coas pedras--11Cando cantabamos cantigas--12 Cando comezamos a vivir nas cidades-- 13 Cando derrubamos os castelos --14 Cando viviamos na aldea --15 Cando pescabamos con barcos de vela--16 Cando descubrimos o millo e as patacas.
520 3 _aO millo e as patacas chegaron de América hai uns séculos, coas primeiras viaxes dos europeos a ese continente. Antes comíanse outras cousas. En Galicia non tardaron moito en comezar a cultivar o millo. As patacas, en cambio, non tiveron tan boa acollida. Eran horripilantes! Mais, co tempo, decatáronse de que enchían o bandullo e sabían moi ben! A chegada destes productos encheu as casas de fartura!
521 _aPRI12
650 _aagricultura
_xGalicia
_94240
650 _aMuíños
_xGalicia
_9331403
651 _aGalicia
_9331404
700 _aAbraham Carreiro
_eill
_96858
856 _uhttps://consorcioeditorial.com/es/articles/35876